Je kunt terecht bij de Afdeling Trainen en Leren voor jongvolwassen met ASS (ATLASS) als je ASS hebt en je het moeilijk vindt om zelfstandig te wonen. ATLASS biedt je begeleiding in het aanleren van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te leren wonen.
Voor wie is ATLASS bedoeld?
Je kunt binnen ATLASS komen trainen wanneer je een autismespectrumstoornis (ASS) hebt, je graag zelfstandig wilt leren wonen, maar het je nog niet lukt. Maar ook als je begeleiding nodig hebt om je trainingsdoelen te behalen en als je gemotiveerd bent om deel te nemen aan dagactiviteiten, scholing, vrijwilligerswerk of betaald werk. Je kunt komen trainen als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent.
- De afdelingen bevinden zich in de stad Groningen, in de wijken Beijum en Rivierenbuurt;
- Er is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig;
- In overleg met jou wordt er een plan gemaakt om zo doelgericht te werken aan jouw doelen.
Hoe lang kun je binnen ATLASS trainen en leren?
Je persoonlijke trainingstraject stem je af met de begeleiding en behandelaren. Zodra jij je trainingsdoelen hebt behaald of zodra duidelijk is dat het aanbod niet aansluit bij je vraag, stopt het traject op ATLASS. Je gaat dan, eventueel met hulp van ons, op zoek naar een andere verblijfplaats.
Hoe kan ik me aanmelden?
Jonx heeft twee afdelingen voor jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar: ATLASS Talma en ATLASS Munsterheerd. Je kunt je aanmelden via je hulpverlener of behandelaar. Daarnaast heb je een geldige verwijzing van je huisarts en een indicatie van de gemeente nodig. Na je aanmelding wordt je uitgenodigd voor een screeningsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we of ATLASS bij je past. Het is altijd mogelijk om onze locaties te bezoeken en vragen te stellen. Als je voor ATLASS kiest kom je op een wachtlijst te staan.