Jonx biedt psychische zorg aan jongeren. We zitten allemaal wel eens niet lekker in ons vel. Gelukkig gaan deze gevoelens bij de meeste mensen vanzelf weer over. Maar als je het thuis moeilijk hebt of op school gepest of buitengesloten wordt, dan kun je je eenzaam en verdrietig voelen. Het kan lijken alsof niemand je begrijpt.
Worstel je hier al langer mee, en heb je het gevoel dat je er zelf niet meer uitkomt, dan is Jonx er voor je. Samen met jou kijken we hoe we dingen gemakkelijker voor je kunnen maken. We kunnen je niet volledig veranderen, en dat willen we ook niet! We kunnen je wel leren hoe je het beste om kunt gaan met bepaalde gevoelens en gedachten.
Behandelaanbod van Jonx
Er zijn verschillende manieren waarop we je helpen. Bijvoorbeeld door gesprekken. Als je dat moeilijk vindt, kun je ook iets creatiefs doen of juist iets doen met bewegen en sporten. En als het thuis echt even niet meer lukt, hebben we speciale woonvormen waar je leert op eigen benen te staan.
Specialismen van Jonx
Je kunt met veel verschillende problemen bij Jonx terecht. Daarnaast hebben we nog een paar teams die zijn gespecialiseerd in een specifiek probleem: dat zijn onze teams voor autisme (ASS), genderdysforie en FASD.
Hoe kan ik me aanmelden bij Jonx?
Hopelijk heb je in je omgeving iemand met wie je goed kunt praten over hoe je je voelt. Het helpt vaak al als je er met je ouders, opa of oma, een goeie vriend(in) of iemand op school over kunt praten.
Wil je graag professionele ondersteuning van Jonx? Je huisarts of een Centrum voor Jeugd en Gezin kan je bij ons aanmelden.
Bij Jonx in zorg, en dan?
Om bij Jonx in zorg te komen heb je een verwijzing nodig van je huisarts, een Centrum voor Jeugd en gezin of de gemeente.